nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Marekné: eszközök nélkül alakították át az oktatást

A hibakeresés feladatát a sajtó végzi el, a Klik hivatalnokainak elég a megoldásra koncentrálniuk.

MTI | 2013. február 14.
|  

Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke szerint eszköz nélkül, az emberi erőforrásokra építve hajtották végre a közoktatás átalakítását. A Klik elnöke a tankerületi igazgatók regionális értekezletén szerdán Veszprémben azt mondta, azokat az eszközöket, amelyekkel rendelkeznek az önkormányzatok, iskolák és kormányhivatalok segítőkészségének köszönhetik.

Az oktatás ügyére sokkal nagyobb figyelem jut, mint például a kormányhivatalok vagy a járások kialakítására, „de ebben jó is van, mert a sajtó figyelme azt is jelenti, hogy a hibakeresés feladatát mások végzik el, nekünk csak a megoldásra kell koncentrálnunk” – jegyezte meg. Most jönnek a napi feladatok, amikor a tankerületi igazgatóknak azzal a bátorsággal és önbizalommal kell végezniük a munkájukat, hogy a hálózatos felépítésben számíthatnak a központ segítségére, az adott helyzetben azonban nekik kell reagálniuk. Ez a legnagyobb feladat, ezért is tartanak regionális értekezletet – fejtette ki az elnök.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere megnyitó beszédében kijelentette: voltak félelmei az átalakítás sikerét illetően, de a változtatás mégis gördülékenyen, minimális konfliktussal ment végbe, és ezért a tankerületi igazgatók sokat tettek. Legyenek büszkék az elvégzett munkára és arra, hogy ennek nagy alkotómunkának a részesei lehettek, hiszen kisebb-nagyobb „műbalhékon” kívül gyakorlatilag semmilyen jelentős probléma nem adódott – mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X