nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarul tanulnak Kárpátalján

Magyar nyelvtanfolyam elvégzéséről szóló okleveleket adtak át a napokban 12 Kárpátalja megyei állami hivatal közel száz munkatársának Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán a tanintézet által állami hivatalnokok számára tavaly ősszel indított nyelvi kurzus keretében – adta hírül szerdán az ua-reporter.com ungvári hírportál.

MTI | 2013. március 7.
|  

A cikk szerint a magyar nyelvtanfolyamon nagyrészt az Ukrán Állami Nyugdíjalap Kárpátalja megyei főosztályának hivatalnokai vettek részt. A kurzust a beregszászi főiskola tavaly októberben indította annak nyomán, hogy az ukrán parlament júliusban elfogadta a kisebbségi nyelvek használatának bővítését lehetővé tévő nyelvtörvényt.

A Rákóczi főiskola a nyelvtanfolyam meghirdetése során 30 állami hivatalt értesített levélben arról, hogy munkatársaik ingyenes magyarnyelvoktatásban részesülhetnek. A felajánlással 12 hivatal élt Beregszászon, Ungváron, Munkácson, Nagyszőlősön, sőt a tömbmagyarság határain kívül eső Huszton is, ahol a húsz jelentkező közül kilencen végezték el sikeresen a Bethlen Gábor Alap által is támogatott tanfolyamot.

A kurzust záró ünnepségen az országos nyugdíjalap Kárpátalja megyei főosztálya elismerő oklevélben részesítette Orosz Ildikót, a beregszászi főiskola elnökét azért a támogatásért, amelyet a tanintézet a nyugdíjalap munkatársainak a magyar nyelv tanulásához nyújtott.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Rako 2013. március 7. 16:35

Csak így tovább!

Sok sikert kívánok a jövőben is.

Információ
X