nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar Napot tartottak Eszéken

Idén 14. alkalommal ünnepelték a Magyar Napot Eszéken. Pécsről és Budapest 13. kerületéből is érkeztek vendégek.

MTI | 2012. szeptember 11.
|  

Az Eszék-Baranya megyei magyar egyesületek és magyarországi vendégek részvételével 14. alkalommal tartották meg a hét végén Horvátországban a Népkör Magyar Kultúregyesület hagyományos szeptemberi rendezvényét, a Magyar Nap Eszéken elnevezésű kulturális eseményt.

A seregszemlének több mint 300 résztvevője volt: a szlavóniai és baranyai magyar hagyományőrző egyesületek mellett Eszék (Osijek) magyarországi testvárosaiból, Pécsről és Budapest 13. kerületéből is érkeztek vendégek.

A kelet-horvátországi Eszék már 11 éve ápol testvérvárosi kapcsolatot a 13. kerülettel, a Péccsel való együttműködés pedig 39 éves múltra tekint vissza – mondta a Glas Slavonije napilapnak Kresimir Bubalo, Eszék polgármestere az eseményen.

A Magyar Nap Eszéken a horvátországi amatőr magyar kulturális egyesületek legnagyobb rendezvénye – olvasható az eszéki napilapban. A környékbeli hagyományőrző egyesületek bemutatkozása mellett a Magyar Nap alkalmából a környékbeli magyarok házi készítésű hagyományos ételekkel és italokkal várták standjaikon a vendégeket a város főterén.

A rendezvényt a Horvát Köztársaság Nemzeti Kisebbségi Tanácsa, Eszék városa, Eszék Város Magyar Kisebbségi Tanácsa, Eszék-Baranya megye, Pécs városa és Budapest 13. kerülete támogatásával tartották meg – írta a horvát napilap.

A szervező ezúttal is a Népkör Magyar Kultúregyesület volt. Az 1946-ban megalakult egyesület a horvátországi magyarság egyik legrégebbi művelődési szervezete.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X