nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Listavezető a Mein Kampf Norvégiában

Eladási rekordokat dönt Norvégiában egy Mein Kampf címmel megjelent kötet, amit „példanélküli egzisztenciális irodalmi élményként” dicsérnek.

MTI | 2010. március 1.
|  

Az oslói Oktober Kiadó tájékoztatása szerint a könyv eddig 200 ezer példányban kelt el, ez a Norvégiánál majd húszszor népesebb Németországban négymillió eladott kötetet jelentene, Magyarországon pedig – ahol mintegy kétszer annyian élnek, mint az északi államban – ez több mint 400 ezres példányszám volna. A címén kívül a műnek nincs köze Adolf Hitlerhez.

A Mein Kampf a 41 éves Karl Ove Knausgard író életrajzi sorozatának negyedik, a kritikusok által magasztalt kötete. A sorozatot az Aftenposten című lap a szöveg „ellenállhatatlan ereje, sokoldalúsága, gazdagsága és megrázó jellege” miatt dicsérte, míg a Klassekampen példanélküli egzisztenciális irodalmi élményként méltatta.

A sorozat első három kötete az utóbbi fél évben jelent meg, a hátralévő két könyv várhatóan év végéig lát napvilágot.

A sorozat német fordítása leghamarabb 2011-ben készülhet el, a negyedik kötet azonban biztosan nem Mein Kampf címmel jelenik meg – mondta a norvég író műveit megjelentető német kiadó.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X