nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Legyél te is kutató diák!

Középiskolás vagy és érdekelnek a tudományok? Végzel vagy szívesen végeznél önálló kutatómunkát? – Akkor ez a pályázat neked szól.

nyest.hu | 2014. augusztus 28.
|  

A 2014/2015-ös tanévben a Kutató Diákokért Alapítvány és a Microsoft Magyarország közt létrejött együttműködés keretein belül 10 érdekes kutatási témát hirdettek meg középiskolás diákok számára. Az alábbiakban közreadjuk a kutatási témákat.

Az idei Tudományos Diákkörök XV. Országos Konferenciáján (TUDOK 2015) külön szekcióban indulnak azok a diákok, akik a lenti témákkal foglalkoznak. A TUDOK-ra szeptember közepétől lehet majd jelentkezni a kutdiak.hu oldalon. A pályázattal kapcsolatos további információ kérhető a kutdiak@kutdiak.hu e-mail címen vagy a 06/30/219-9951-es telefonszámon.

Legyél te is kutató diák!
Forrás: kutdiak.hu

 Íme a kutatási témajavaslatok:

1. Csoportmunka az iskolában

A mai és esetleges jövőbeli IKT-eszközökkel hogyan lehetne megkönnyíteni az iskolai életet? Tervezz és akár fejlessz erre alkalmas eszközt!

2. Hátrányosan megkülönböztetett csoportok bevonása az iskolai mindennapokba

Hogy lehet ezt segíteni informatikai eszközökkel? Tervezz és akár fejlessz ehhez használható eszközt!

3. Az iskola, mint szociális hálózat

Ha rendelkezésedre állna egy yammer, hogyan használnád fel? Mit kezdenél az olyan funkciókkal, mint a like vagy a follow? Hogyan előznéd meg a másokat sértő használatot?

4. Biztonságosabb internethasználat

Milyen veszélyei vannak az internetnek? Hogyan lehet elhárítani őket? Tervezz ehhez egy jó stratégiát! Nemzetközi összehasonlításban milyen hazánk helyzete?

5. Digitalizáció a mindennapokban

Ha lenne egy személyes digitális asszisztensed, mire használnád most és 50 év múlva? Milyen veszélyei vannak a digitalizációnak? Hogyan nézne ki egy teljesen digitalizált világ?

6. Társas lény

Milyen társasjátékokat lehet kiváltani számítógépekkel, és melyeket nem? Miért? Készíts leltárt az elterjedt játékokról, hogyan játsszák, és mit változtatna/változtatott rajtuk az internet? Tervezz társasjátékot a programozás népszerűsítésére!

7. Digitális adatok

Ha egy város minden személyében/élőlényében és járművében lenne egy szenzor, mit kezdenél az adatokkal? Milyen méréseket lehetne így elvégezni?

8. Telemedicina

Érzékelés helyben, feldolgozás központilag, avagy laborvizsgálat az otthonunkban – Lehetséges? Hogyan? Mozgásérzékelés a gyógytornában és a rehabilitációban helyi vagy távoli terapeuta bevonásával – hogyan valósítanád meg?

9. Tablet a bevásárlókocsin

Mire lehetne ezt alkalmazni? Hogyan? Miért lehet célszerű? Tervezz és akár fejlessz a vásárláshoz használható applikációt!

10. Tanulás és szórakozás a jövőben

Tervezz meg egy modern tanulási környezetet! Milyen alkalmazások segíthetik a tanulást? Hogy fognak szórakozni 50 év múlva az emberek?

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X