nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könnyű jelest szerezni idegen nyelvekből

Egy új jelentés szerint Nagy-Britanniában az idegen nyelvekből érettségizők könnyebben kapnak jelest, mint angol irodalomból vagy más tárgyakból.

nyest.hu | 2010. május 28.
|  

A Nagy-Britannia vizsgarendszerét felügyelő hivatal most tett közzé egy jelentést, miszerint a szigetországban az idegen nyelvekből érettségizők lényegesen magasabb arányban kapnak jeles értékelést, mint más tantárgyak diákjai. Az Press Association beszámolója szerint míg az összes érettséginek csak 7 százaléka lesz jeles, addig ez az arány idegen nyelveknél az 50 százalékot is elérheti.

A japánból vizsgázó angliai diákok 45 százaléka végez jelessel, az orosznál ez az arány 41 százalék, a modern hébernél pedig csupán 33 százalék. Ezek lényegesen magasabb arányok, mint az angol irodalomból érettségizők egy tizedes jeles átlaga vagy az angol nyelvből vizsgázók mindössze 2 százalékos jeles teljesítménye.

A szakértők szerint ennek az oka nem az, hogy a vizsgák nehézségi foka nem lenne megfelelő, hanem az, hogy az idegen nyelveket többnyire anyanyelvi előnyökkel rendelkező diákok választják, ami önmagában nem áll szemben az érettségi koncepciójával és szellemével.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X