nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Romlik a nyelvoktatás Angliában is

Angliában hat év alatt 30 százalékkal csökkent az idegen nyelvet tanuló és idegen nyelvből vizsgázó középiskolások száma.

nyest.hu | 2010. május 20.
|  

Akárcsak más angol nyelvű országokban, Angliában is gyengének mondható a lakosság idegennyelv-tudása. Az angol diákok 14-16 évesen teszik le a zokat a  vizsgákat (GCSE), amik a későbbi érettségizéshez szükségesek. Egy ideig a kötelező tantárgyak között egy idegen nyelv is szerepelt, 2004-ben azonban eltörölték ezt az elvárást. Azóta 30 százalékkal visszaesett az idegen nyelvből vizsgázó diákok száma a Times Online egy friss riportja szerint.

Bár Nagy-Britanniában minden párt kiáll a nyelvtanulás fontossága mellett, ez a támogatás leginkább a retorika szintjén mutatkozik meg. Az új koalíció se ígért még semmi konkrétat a 2004-es rendelet megváltoztatásával kapcsolatban. Jelenleg csak a walesi és az ír diákoknak kötelező saját nyelvükbőll vizsgázniuk, a walesi illetve az észak-ír iskolákban.

Az angol parlament Modern Nyelvi Csoportjának is visszafogottak az ambíciói a nyelvoktatás megreformálásával kapcsolatban. Leginkább azt szeretnék elérni, hogy – ha nem is GCSE szinten –16 éves korig legyen kötelező az idegen nyelvi oktatás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X