nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kreativitás a nyelvoktatásban
Konferencia nyelvtanároknak

Hogyan lehet a kreativitást hatékonyan és eredményesen használni a nyelvórán? Erről tanácskoznak áprilisban a nyelvtanárok.

nyest.hu | 2014. február 13.
|  

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete 2014. április 5-én, szombaton egész napos konferenciát szervez nyelvtanároknak Kreativitás a nyelvoktatásban címmel, melynek főbb témái:

  • Kreatív problémamegoldás és önmenedzselés a nyelvtanulásban;
  • a kreativitástól a nyelvi magabiztosságig és az önbecsülésig;
  • kreatív feladatok hatása a nyelvtanulók motivációjára;
  • kreativitás, mint gondolkodásmód, életforma.

A kreativitás több mint készség – gondolkodásmód és életforma. Mind a tanulásban, mind a tanításban nagyon fontos a kreativitás, amely segít abban, hogy az előttünk álló feladatot nem rutinszerűen, korábbi ismereteinket, élményeinket felhasználva, hanem új utakat, új válaszokat keresve oldjuk meg. Erre a készségre a mai rohanó, állandóan változó világunkban, mind a nyelvtanárnak, mind a nyelvtanulóknak szüksége van. Hogyan lehet ezt a készséget, gondolkodásmódot fejleszteni nyelvtanárokban és diákjaikban, illetve hogyan lehet a kreativitást hatékonyan és eredményesen használni a nyelvórán? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a 2014-es NYESZE-konferencián.

Az egész napos konferencián a nyitó plenárist követően az angol, német és magyar nyelvű előadások és workshopok párhuzamosan hat szekcióban zajlanak. A szünetekben gyümölcsöt, délben meleg ebédet, az utolsó programot követően pedig frissítőket kínálnak. A szünetekben a látogatóknak alkalmuk nyílik megismerni a könyvkiadók legújabb kiadványait, melyekből a konferencia napján kedvezményesen vásárolhatnak, és egyidejűleg tájékozódhatnak a nyelvvizsgákkal kapcsolatos tudnivalókról.

A záró plenáris előadás előtt tombolajátékra kerül sor, amelyen a rendezvény támogatói által felajánlott díjakat sorsolják ki.

Plenáris előadók: Mérő László és Kontráné Hegybíró Edit.

Helyszín: Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF), 1114 BUDAPEST, Villányi út 11-13.

Tombolafődíj: 100.000.-Ft értékű angol nyelvkönyvcsomag
az MM Publications felajánlásából.

További részletek, jelentkezés a NYESZE honlapján.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X