nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Koncert helyett: konferenica

David Bowie brit énekes és előadóművész kulturális hatását fogja vizsgálni egy október végére kitűzött egyetemi konferencia Írországban.

MTI | 2012. október 15.
|  

A Strange Fascination? A Symposium on David Bowie (Különös vonzerő? Tudományos tanácskozás David Bowie-ról) címen meghirdetett konferenciának az írországi Limericki Egyetem ad otthont. A rendezvény a Changes című híres Bowie-sláger megjelenésének negyvenedik évfordulóját ünnepli. A dal, amely eredetileg a Hunky Dory című albumon látott napvilágot, 1972 januárjában jelent meg kislemezként.

Az október 26-án kezdődő háromnapos konferencián az énekes, előadó, színész és művész Bowie hosszú és változatos karrierje, valamint a popkultúrához való hozzájárulása kerül górcső alá – adta hírül a BBC News.

Eoin Devereux, a rendezvény társszerzője szerint a konferencián új-zélandi, ausztrál és amerikai Bowie-szakértők értekezései is terítékre kerülnek. Az egyetem korábban hasonló konferenciák keretében vizsgálta Steven Patrick Morrissey és a Harry Potter kulturális hatását.

A konferenciától függetlenül a londoni Victoria & Albert Museum márciusban nyitja meg a David Bowie Is című kiállítást. A kézzel írt dalszövegeket, eredeti fellépőruhákat, díszleteket és a 65 esztendős előadó saját hangszereit felvonultató kiállítás lesz az énekes munkásságának szentelt első nemzetközi retrospektív tárlat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X