nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Angol nyelvű retorikaversenyt hirdet a BBC Entertainment

Angol nyelvű retorikaversenyt hirdet 16 és 20 év közötti magyarországi tanulók részére a BBC Entertainment.

MTI | 2011. február 20.
|  

A 2009 végéig BBC Prime néven futó brit szórakoztató televíziós csatorna az English Speaking Union (ESU) nemzetközi oktatási szervezettel együttműködve keresi Magyarország legjobb ifjú szónokait.

A BBC közleménye szerint a diákokat a téma-megközelítés, valamint a kifejezés- és az előadásmód alapján értékelik. A versenyzők a következő témák közül választhatnak: A hírességek nem születnek, hanem kitalálják őket; Valóban egyre sértőbbek a humoristák, vagy mi vesszük magunkat túl komolyan?; Túlságosan is veszélyessé vált az életünk?; Túlságosan is közönyössé váltunk a bűncselekményekkel és az erőszakkal szemben?; végül: Pallérozza, növeli a televízió általános műveltségünket?

A versenyzők április 16-án, szombaton megrendezendő országos középdöntők és döntő előtt több helyi elődöntőn mérik össze tudásukat. A regisztráció határideje március 1.

A közlemény szerint a győztes és a második helyezett továbbjut az ESU nemzetközi retorikaversenyére, amelyre május 23. és 28. között kerül sor Londonban. A nemzetközi döntőre a világ minden tájáról érkeznek majd tehetséges, ifjú szónokok, a diákok így megismerhetik egymás eltérő hátterét és kultúráját. Gelsi Eszter, aki tavaly a magyarországi verseny győzteseként részt vehetett a nemzetközi döntőn, a megmérettetés után úgy fogalmazott: „a legnagyobb álmom vált valóra" – idézi a BBC közleménye.

A versenyről bővebb információ a www.singlish.hu honlapon olvasható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X