nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kínában már 300 millióan neteznek a mobiljukról

Kína online népessége elérte a 457 milliót 2010-ben, ami közel húsz százalékkal több az egy évvel korábbinál – derül ki a kínai internet-hálózat információs központja által szerdán közzétett jelentéséből.

MTI | 2011. január 21.
|  

A kelet-ázsiai óriás lakosságnak 34,3 százaléka használja a világhálót, a tavalyi év végére számuk 19,1 százalékkal, vagyis több mint 73 millióval bővült – derül ki a CNNIC friss összesítéséből.

Az elmúlt év végén a Kínában élő netezők 23,2 százalékát adták a világ internetezőinek és 55,4 százalékát Ázsia online népességének.

A statisztikai adatokból az is kiderül, hogy az internetezők több mint 66 százaléka, vagyis 303 millió ember használja mobiltelefonját is a böngészésre. A laptoposok száma mintegy 15 százalékkal emelkedett egy év alatt.

Az internetezők 98,3 százaléka rendelkezik szélessávú kapcsolattal, de az átlag hálózati sebesség alig fele a világátlagnak.

A CNNIC jelentéséből azt is megtudni, hogy 19-re nőtt azon tartományok, autonóm területek, illetve tartományi jogú városok száma, amelyekben 10 millió fölött van már az internetezők száma. A főváros lakosságának közel 70 százaléka használja a világhálót, számuk 12 millió fölött van.

2010-ben 125 millió vidéki kapcsolódott be az internet szolgáltatásba, ami mintegy 17 százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva.

Az online vásárlók száma Kínában tavaly 161 millióra nőtt, így 45,8 százalékkal gyarapodott a szolgáltatást igénybe vevők köre. Ennél nagyobb arányban vannak azok, akik banki ügyeiket is a világháló segítségével bonyolítják le.

 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X