nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kína: besúgó szülők, „internetfüggőség”

Besúghatják csemetéiket a kínai szülők az online játékok szolgáltatóinak, amelyek ezután felfüggeszthetik a gép használójának jogosultságát a kapcsolatra - adta hírül a hét végén a kínai média a kulturális tárca illetékeseinek támogatásával született kísérletet.

MTI | 2010. február 8.
|  

Hat online játékokat szolgáltató vállalkozás, köztük a Tencent és a Sahnda azzal az ajánlattal állt elő, hogy lehetővé teszik a gyermekek szüleinek: szükség esetén „jelentsék fel” a függővé vált kamaszt, és felhatalmazásukkal elérhetetlenné teszik a játékot a gyereknek. A kiskorú gondviselője telefonon kérheti majd, hogy tagadják meg gyermekétől a szolgáltatást.

A hír szerint a vállalatok önkéntes akcióját üdvözölte a kulturális minisztérium. Li Hszi-ong (Li Xiong) ágazati igazgató szerint a lépés igazolja az online internetes játékok üzemeltetőinek társadalmi felelősségét és reméli, hogy a kezdeményezéshez többen is csatlakozni fognak.

Kínában az online játékok felhasználóinak száma az elmúlt évben – 33 százalékkal – 66 millióra nőtt – derült ki egy a témával foglalkozó januári konferencián közzétett jelentésből.

A kulturális minisztérium adatai szerint majdnem minden hatodik online játékot játszó kiskorú.

Információ
X