nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ki lehet a Közmédia Kiválósága?

A Közmédia Kiválósága címmel díjat alapított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

MTI | 2012. július 27.
|  

A közmédia egészére kiterjedő elismerést egyszerre tizenketten viselhetik, odaítéléséről az MTVA, valamint a négy közszolgálati médium vezérigazgatója (MTV, Duna TV, Magyar Rádió és MTI) együtt dönt –közölte az MTI-vel szerdán az MTVA Kommunikációs Igazgatósága.

A díjban az részesülhet, aki már betöltötte 60. életévét és legalább tizenöt évet dolgozott a közszolgálati médiánál. Az elismerést elnyerők életük végéig havi nettó 250 ezer forintos (évente az inflációnak megfelelően növelt) juttatást is kapnak az intézménytől.

Az MTVA áthidalta a felmerült a jogi akadályokat, és megtalálta a megoldást a MTV Zrt. örökös tagságának problémájára is – olvasható az intézmény közleményében. A díjazottak az elismeréssel járó havi járandóságukat – címük megtartása mellett – a továbbiakban is megkapják, beleértve az elmaradt kifizetések pótlását is.

Az örökös tagság intézménye ebben a formában ugyanakkor hosszabb távon nem marad fenn, az örökös tagok sora új jelöltekkel már nem bővül. Azok az örökös tagok, akik a Közmédia Kiválósága-díj jelöltjei közé is felkerülnek, szabadon dönthetnek arról, hogy átlépnek-e - régi címük megtartása mellett – az új elismerési rendszerbe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X