nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kezébe veheti a nagyszótárat!

December 8-án 18 órától mutatják be A magyar nyelv nagyszótárának III. és IV. kötetét a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

nyest.hu | 2011. december 7.
|  

Mint arról korábban hírt adtunk, megjelent A magyar nyelv nagyszótára két újabb kötete. Ezek a b betűs szócikkeket tartalmazzák. November 29-én a sajtó munkatársai ismerkedhettek meg a kötetekkel. Ittzés Nóra főszerkesztő a szótár jellemzőiről, használatáról, készítésének módszeréről beszélt (prezentációja nemcsak a magyar Nagyszótárral, hanem a nagyszótárral mint műfajjal is megismertette a jelenlévőket), Nádasdy Ádám pedig szellemes előadást tartott arról, hogy mint nyelvész és mint irodalmár mit fedezett már fel a szótárból.

A következő nagyszótáras rendezvény december 8-án 18 órakor kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Neves szerzők: Parti Nagy Lajos, Márton László, Bojtár Endre, Szabó T. Anna és Mártonffy Marcell mutatják be a szótárt, majd szótár és irodalom kapcsolatáról, írók szótárhasználati szokásairól beszélgetnek. Az ingyenes rendezvényen nemcsak kézbe venni, szagolgatni-forgatni lehet az igényes kiállítású köteteket, hanem kedvezményes vásárlásra is lehetőség lesz.

Elkészült a Nagyszótár honlapja is. Itt nemcsak a szótárral kapcsolatos alapvető információk olvashatók, hanem a szótár forrásainak – több tízezer írásnak – a teljes bibliográfiáját is megtalálhatjuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X