nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kevesebb esély a hátrányos helyzetűeknek

Két iskola megszűnik, 288 szakképzésben résztvevő tanuló, valamint a 99 gimnazista új intézményekben folytatja a második félévet.

MTI | 2015. január 25.
|  

Megszünteti a szegedi Rogers gimnázium és szakképző iskolát is az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma, amely a hét elején a másik intézményét is bezárta – jelentette be csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője. Juhász Tünde elmondta: együtt éreznek az érintettekkel és minden segítséget megadnak, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás. A kormányhivatal megjelölte azokat az iskolákat, amelyek a most bezáró iskolával azonos profilúak.

Ezek alapján az érintett 288 szakképzésben résztvevő tanuló, valamint a 99 gimnazista új intézményekben folytatja a második félévet. A szakképzésre tucatnyi állami és nem állami fenntartású iskolát, a gimnáziumi oktatásra pedig az Eötvös József gimnáziumot jelölték meg. Az elsődleges szempont volt, hogy a most bezáró iskola képzéseiből valamennyit folytatni lehessen a megyében, így nincs olyan képzés, amely megszűnne – tette hozzá a kormánymegbízott.

Ezzel az alapítvány által működtetett mindkét iskola megszűnik. A Rogers diákjai – a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola hét elején bejelentett megszűnéséhez hasonlóan – dönthetnek arról, hogy a kormányhivatal által javasolt intézményekben vagy más iskolákban folytatják tovább tanulmányaikat. A tanulóknak két héten belül kell kezdeményezniük felvételüket a kiválasztott intézményekbe.

Az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány két szegedi intézményében – Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében – több mint ezeregyszáz diák tanult, mintegy kétharmaduk felnőttképzésen vett részt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X