nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kétnyelvű Waldorf-iskola nyílik

Két tanítási nyelvű Waldorf-iskola indul ősszel a burgenlandi Pomogyban (Pamhagen) a magyar határ térségében – írták a kezdeményezők csütörtökön egy közleményben, amelyet az APA osztrák hírügynökség útján adtak közre.

MTI | 2012. február 17.
|  

A tervek szerint egy európai uniós program segítségével a határ magyar oldalán lakó gyerekek is beiratkozhatnak az iskolába. A Waldorf-módszer szerinti oktatást nyújtó intézményben magyar és osztrák tanárok is tanítanak majd. Egyelőre nem dőlt el, hogy osztrák állami iskolaként vagy magániskolaként indul-e az iskola.

„Éppen a határtérségben fontos a határokon átnyúló nyelvápolás” – hangsúlyozta a közleményben a kezdeményezők egyike, Angela Michlits, egy pomogyi borászat tulajdonosnője.

Michlits gyermekei Magyarországon jártak óvodába, és a szülők a gyerekek iskolaköteles kora után is szeretnének kétnyelvű oktatást biztosítani nekik. Angela Michlits évek óta a Waldorf-pedagógia alapítójának, Rudolf Steinernek a nevéhez fűződő gazdálkodási módszer, az úgynevezett biodinamikus gazdálkodás elvei szerint vezeti borászatát.

A következő hetekben tájékoztató rendezvényeket tartanak az iskoláról a határ magyar és osztrák oldalán is – írták a közleményben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X