nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kétnyelvű útkereszteződések és körforgalmak

Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján.

MTI | 2012. augusztus 15.
|  

A módosított osztrák népcsoport-törvény Burgenlandban már nemcsak kétnyelvű helységnévtáblákat ír elő a kétnyelvű településeken, hanem a kétnyelvű községekre utaló, kereszteződésekben, körforgalmakban irányt jelölő kétnyelvű táblákat is – jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió (ORF) a honlapján.


A tartományban 25 ezer euró költséggel összesen 51 településen 47 horvát ajkú és négy magyarok lakta községben helyeztek ki útjelző táblákat, elsősorban másodrendű utakon, illetve magukban a községekben. „A törvényben rögzített előírást végrehajtottuk, tartományunk kétnyelvű községeiben, illetve az ezekhez vezető utakon kihelyeztük a kétnyelvű táblákat” jelentette ki Hans Godowitsch, az útépítésekért felelős tartományi megbízott az ORF-nek.

Magyar-német kétnyelvű táblákat Felsőpulyán (Oberpullendorf), Őriszigeten (Siget in der Wart), Felsőőrön (Oberwart) és Alsóőrön (Unterwart) használnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X