nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A hét médiahackje
Kész cirkusz: Chaplin és a mobiltelefon

25 éve mutatták be a Vissza a jövőbe című filmet. Valóban lehetséges lenne az időutazás? Egyesek régi filmszalagokon vélik felfedezni a bizonyítékot.

nyest.hu | 2010. október 29.
|  

Gorge Clark független ír filmes furcsa jelenséget pillantott meg. Miután megvásárolta Chaplin 1928-as filmnéjnek, A cirkusznak DVD-s kiadását, megnézte az extraként mellékelt, a filmből kivágott jeleneteket is. Az egyik snitten egy furcsa egyéniség látható, aki – legalábbis többen úgy vélik – éppen mobiltelefonál.

Mobiltelefonál, fület vakar, médiát hekkel?
Mobiltelefonál, fület vakar, médiát hekkel?

A rejtélyt növeli, hogy az illető egyébként is furcsán van öltözve. Az sem egyértelmű, hogy valóban nő-e az illető. Clark szerint az alak lába gyanúsan vékony, bokája viszont furcsán vastag. Mások racionális magyarázatot keresnek: van, aki megjegyzi, hogy ebben az időben már léteztek rádió-adóvevők, van, aki szerint a képen látható idős hölgy csupán egy hallókészüléket szorít a füléhez.

Persze ha elképzelhetőnek is tartjuk, hogy 1928-ban egy időutazó mobiltelefonnal flangált Kaliforniában, akkor sem könnyű elképzelni, kivel beszélt volna – illetve hogyan, hiszen lefedettséget aligha vihetett magával.

Mindenesetre az eset tűnik annyira érdekesnek, hogy a felvételt egy hét alatt több mint félmillióan nézzék meg a Youtube-on. Jellemző módon az eredeti felvétel még kétszázezer néző alatt tart:

Egy másik, rövidebbre vágott felvétel azonban már hatszázezer néző felett jár:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X