nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kérdezd a könyvtárost anyanyelveden

Megújulnak az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) nemzetiségi és zenei szolgáltatásai, bővül az intézmény honlapja, valamint infrastrukturális fejlesztésekre és a könyvtárosok továbbképzésére is sor kerül egy jelenleg zajló európai uniós fejlesztési program keretében.

MTI | 2010. november 26.
|  

Az intézmény közlése szerint a közel 20 millió forintos fejlesztés szeptemberben indult és jövő júniusban ér véget. Keretében 9500 új rekorddal bővül a könyvtár honlapjáról online kereshető nemzetiségi és zenei adatbázis (www.oik.hu), egy nemzetiségi és egy zenei alportállal egészük ki a weblap, korszerűsítik a használói terek bútorzatát, a könyvtár munkatársai pedig szakmai és nyelvi képzéseken vehetnek részt – részletezik a szerdai közleményben.

A nemzetiségi alportálon a 13 hazai kisebbség nyelvén, a zenein pedig 5 nagy világnyelven – angolul, németül, franciául, olaszul és oroszul –  lesznek olvashatók a könyvtárral kapcsolatos információk. A nemzetiségi alportálon ezenkívül elindítanak egy Kérdezd a könyvtárost anyanyelveden elnevezésű, 9 nyelvű – bolgár, görög, horvát, lengyel, német, román, szerb, szlovák és szlovén – szolgáltatást is, mely lehetővé teszi a nemzetiségek számára az anyanyelven való tájékozódást.

„A fejlesztés megvalósulásával a könyvtár jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, csökkennek a tartalomhoz való hozzáférés területi különbségei, hatékonyabb együttműködés alakul ki a könyvtár és az oktatási intézmények között" – fogalmaznak a kommünikében.

Az OIK fejlesztését az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi régiót érintő Társadalmi Megújulás Operatív Programja támogatja.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X