nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
 • mederi: Így hengergetnek a hentesek.. :) www.youtube.com/watch?v=EHf8T_2k9uM
  2021. 04. 01, 09:59  Hentel-e a hentes?
 • mederi: @Avatar: 14 A felfüggesztett disznó olyan közel szabályos vízszintes szeletekből áll, amik...
  2021. 04. 01, 09:31  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kémkedett az újságíró

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy volt moldovai újságírót Odesszában – írta kedden a Kommerszant-Ukraina ukrán lap internetes oldalán a moldovai titkosszolgálattól származó információkra hivatkozva.

MTI | 2012. augusztus 8.
|  

A lap értesülése szerint Semion Niculint, a Nyezaviszimaja Moldova című, orosz nyelvű kormánylap és a Moldpres hírügynökség korábbi munkatársát akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik Ukrajnában. Jelenleg az Ukrán Biztonsági Szolgálat(SZBU) kijevi börtönében tartják fogva.

A férfit még április 13-án éjjel tartóztatták le a dél-ukrajnai kikötővárosban. Titkos dokumentumok gyűjtésével és külföldi államnak, illetve szervezetnek való átadásával gyanúsítják, ugyanakkor az őrizetbe vételéről készített jegyzőkönyvben nem tesznek említést a hatóságok egyetlen elkobzott titkos iratról sem.

A 1974-es születésű férfi letartóztatásakor a Dnyeszter melléki területen folyó béketeremtő műveleteket vezető Egyesült Ellenőrző Bizottság sajtóközpontjában dolgozott. 1996-ban Odesszában fejezte be tanulmányait a szárazföldi katonai erők intézetében, utána a moldovai hadseregben szolgált. 2003-tól dolgozott újságíróként a Moldpres hírügynökségnél, ahol a Dnyeszter melléki helyzetre specializálódott. 2004-2007 között a Nyezaviszimaja Moldova című honlap hírmagyarázója volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 doncsecz 2012. augusztus 8. 13:02

Úgy tudom, hogy amikor a Dnyesztermellék leszakadt Moldovától, a szeparatistákat megvédte egy ott maradt szovjet hadtest és nagyon sok ukrán, illetve orosz fegyveres önkéntes harcolt a moldovai hadsereg és az őket támogató román önkéntesek ellen. Az elemzők szerint a térség "független" marad, de sokan szeretnék ha a kalinyingrádi területhez hasonlóan ez is egy orosz exklávé lenne, mert nem akarnak sem Romániához, sem Ukrajnához tartozni, pedig Ukrajna szeretné a területet magához csatolni, s ha ezt megteheti jóvá hagyná Moldova egyesülését Romániával.

Információ
X