nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kazah, litván: két jó barát

A Kazahsztán és Litvánia közötti kapcsolatokat erősítheti meg az induló nyelvi és tudományos együttműködés.

nyest.hu | 2010. április 19.
|  

Kölcsönös kultúra-terjesztés Litvánia és Kazahsztán között: ezt szolgálhatja az a két nyelvi és tanulmányi központ, amit hamarosan felállítanak. Az egyiket Litvániában, a másikat Kazahsztánban – természetesen a litvánok a kazah nyelvvel és kultúrával, a közép-ázsiai ország lakói pedig a csöpp európai állam nyelvét tanulmányozhatják.

A jeles eseményről a baltic-course.com weboldal számol be. Mint a cikkben olvasható, a lehetséges megoldásokról pénteken tárgyaltak a két ország megbízottjai, és a közeljövőben lehetségesnek is látszik az egyetemek és országok közötti ilyen szintű együttműködés.

Bár a laikusnak talán nem egyértelmű, Litvániának komoly érdeke a jó viszony Kazahsztánnal: körülbelül 20 000 litván él ugyanis az országban. Kazah részről épp ezért – legalábbis a litvániai kazah nagykövet beszámolója szerint – nagy az érdeklődés a litvánok és nyelvük iránt. Az egyetemistákat arra biztatják: tanuljanak meg minél többen litvánul.

A két ország szeretné az egyetemek közit kapcsolatokat is megerősíteni, hogy például lehetőség nyíljon a cserediákok fogadására és küldésére is – nyilatkozta a nagykövet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X