nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar nyelvi fakultás nyílt Azerbajdzsánban

Megnyílt a magyar nyelvi fakultás az Azerbajdzsáni Nyelvtudományi Egyetemen, az esemény alkalmából Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek elmondta: a két ország együttműködésének újabb lendületet ad a magyar fakultás megnyitása Bakuban.

MTI | 2014. szeptember 13.
|  

Több mint egyéves előkészítő munka eredményeként idén szeptembertől az Azerbajdzsáni Nyelvtudományi Egyetemen Dallos Edina lektor vezetésével megnyílt a magyar nyelvi fakultás. A magyar lektor már megérkezett Bakuba, az egyetemen az oktatás szeptember 15-én kezdődik. A magyar nyelvi kurzus iránt mind a diákok, mind a helyi sajtó részéről nagy az érdeklődés.

Szijjártó Péter államtitkár, a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság társelnöke elmondta: a keleti nyitás stratégia egyik sikerpontja, hogy a két ország közötti kétoldalú kereskedelmi és kulturális kapcsolatok sokkal intenzívebbé váltak.

A magyar export 2013-ban 67,1 millió dollárt tett ki, ami 38 százalékos növekedést jelent a 2012-es egész éves adatokhoz képest, míg az idei év első felében dollárban mérve 13 százalékkal növekedett a kivitel az előző év azonos időszakához képest.

Az is beigazolódott, hogy a két ország gazdasági kapcsolatai hosszú távon akkor működnek jól, ha azokat jól megalapozzák az emberek közötti kapcsolatok, ezért a nyelvoktatásnak kiemelt jelentősége van, és a két ország együttműködésének újabb lendületet ad a magyar fakultás megnyitása az azeri fővárosban – közölte Szijjártó Péter.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X