nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Karóra az Apple-től?

Alkaron viselhető számítástechnikai eszköz, melynek flexibilis képernyője egy rugós karperechez hasonlóan fogja körül a csuklót, és teljes felületén körkörösen folytonos képi megjelenítést biztosít – mi az?

MTI | 2013. február 24.
|  

Az Appleinsider blog szerkesztői rábukkantak az Apple iWatch feltételezhető szabadalmára – írja a TechChrunch számítástechnikai hírportál. Az Apple számos olyan technológiai szabadalommal rendelkezik már, amelyeket feltétezhetően valamiféle „viselhető számítástechnikai” eszközöknél kíván majd alkalmazni, de az a szabadalom, amelyre az Appleinsider bukkant rá, a feltételezések szerint konkrétan azt az új „karóra-okostelefon” terméket fedi, amelyről iWatch név alatt egyre gyakrabban foglalkozik a sajtó.

A szabadalom egy olyan, az alkaron viselhető számítástechnikai eszközt fed, amelynek flexibilis képernyője egy rugós karperechez hasonlóan fogja körül a csuklót, és teljes felületén körkörösen folytonos képi megjelenítést biztosít. A karperec egymáshoz érintkező felületei alapján a készülék felismeri, hogy hol helyezkedik el a képernyő eleje és a vége, és azok egymáshoz illesztésével körkörösen folytonos képet ad. A szabadalmi leírás szerint a készülék mind csuklóra hajlítva, mind laposra kiterítve használható lesz.

A karperec-eszköz funkcionalitásai között a szabadalom olyanokat említ, mint például „zeneszám lejátszási lista összeállítása”, „híváslista”, vagy „üzenetek írása a készülék teljes felületét kitöltő virtuális billentyűzettel”. Az ajánlott felhasználási módok között említésre kerül még a „navigációs input” is. Az eszköz akkumulátorának üzemidejét napenergia és kinetikai energia hasznosító egységek növelnék meg. A karperec kivitel mellett a szabadalom említést tesz egy a hagyományos karórához jobban hasonlító megoldási lehetőségről is. Az Apple iWatch a Bloomberg hírügynökség, a New York Times és a Wall Street Journal egymástól független értesülései szerint már gyártásban van. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Akee87 2013. február 25. 17:47

Egy óra amit minden 2-5 órában újra kell tölteni. Egyáltalán hogyan oldják meg az üzemidőt? Mert még nem hallotam flexibilis akuról.

Oké, egy kis után nézés után rátaláltam egy cikkre, és létezik, de ennek még nem tudjuk adatait, hogy mit és mennyit bírnak. Majd talán néhány év mulva, de addigra meg lehet egy teljesen mást találnak ki.

Koncepció meg amúgy sem újkeletű.

Információ
X