nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elérhető Magyarországról az iTunes Match

Legálissá tehetik a magyar felhasználók zenegyűjteményüket, miután Magyarországon is elindult az iTunes Match.

MTI | 2012. július 20.
|  

A tavasszal megkötött Apple-Artisjus megállapodásnak köszönhetően a magyar zenei kínálat is elérhetővé vált, így a hazai alkotók is bevételhez jutnak a legális zeneletöltések után – közölte az MTI-vel az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület kommunikációs irodája.

Az iTunes honlapja
Az iTunes honlapja

A hazai zenefelhasználók is használhatják az iTunes Match szolgáltatást, amelynek lényege, hogy egy 25 eurós éves díj ellenében legális körülmények között, bárhonnan elérhetik otthoni, különböző forrásokból származó zenei gyűjteményüket.

Aktiválását követően az iTunes azonosítja a számítógépen vagy az okostelefonon tárolt zenéket, és megkeresi azok legális, jó minőségű másolatát a legális zenebolt kínálatában – feltéve, ha azok elérhetők.


Az Apple és az Artisjus tavaly év vége óta tárgyalt, tavaszra készült el a megállapodás. A program elindulására néhány hónapot mégis várni kellett. A hatékony működés feltétele ugyanis, hogy a helyi zenei tartalmak is megfelelő formában legyenek bent a rendszerben. A független kis kiadókkal tarkított hazai zeneipar azonban csak az elmúlt hónapok során vált éretté erre a technikai megoldásra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X