nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Divatos útmutató

Több mint 130 budapesti boltról, galériáról és múzeumról nyújt alapinformációkat egy új mobilalkalmazás.

MTI | 2013. június 23.
|  

Egy új térképes alkalmazás, a Budapest Design Map segíti júniustól a turistákat, hogy egyszerűbben leljenek rá a fővárosi dizájnboltokra és dizájner műhelyekre. A térképet és az alkalmazást csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek Budapesten. A Magyar Formatervezési Tanács megbízásából összeállított angol nyelvű térkép a főváros dizájnértékeire irányítja a figyelmet, több mint 130, tematikus csoportokba rendezett budapesti boltról, galériáról és múzeumról nyújt alapinformációkat mobilalkalmazás (Android, iOS) és hagyományos nyomtatott térkép formában is.

A program a név, tematikus csoport és elhelyezkedés alapján kereshető dizájnpontokról alapinformációkat és fotókat is tartalmaz. A térkép nyomtatott verziója megtalálható a rajta szereplő dizájnpontokon és a Design Terminálban is, míg a mobil alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból. A nyomtatott térképet és az annak alapján készített mobil alkalmazást José Simon grafikus tervezte, az alkalmazásfejlesztést a Locato végezte.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén szeptember 27. és október 6. között rendezik meg – immár tizedik alkalommal – a Design Hét Budapest kiállítást, amely az évforduló jegyében számos újdonsággal jelentkezik, ezek között kiemelt helyen szerepel a Budapest Design Map nevű mobilalkalmazás is. A jubileumi Design Hét Budapest fesztivál Metszéspontok címmel idén a kortárs dizájn „határátlépéseivel” foglalkozik, vagyis azokkal a halmazokkal, amelyeket a dizájn alkot az építészettel, a képzőművészettel, a kézművességgel vagy éppen a digitális technológiákkal. A nemzetközi és magyar kortárs alkotásokat felvonultató kiállítással, nyitott stúdiókkal, vásárlási akciókkal, dizájntúrákkal, gasztroprogramokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopokkal várják az érdeklődőket. Az esemény idei díszvendége Olaszország lesz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X