nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Judafest 2013

A világ leghosszabb kóser szendvicsét készítik el a Judafesten, egy jó zsidó viccért kóser fröccsöt lehet kapni.

MTI | 2013. június 8.
|  

Kirakodóvásár, több koncert, rekord hosszúságú kóser szendvics, maceszgombóc-készítő verseny, filmvetítés és zsinagógalátogatás is várja az érdeklődőket vasárnap a Zsidó Kulturális és Gasztronómiai Utcafesztiválon a budapesti Kazinczy utcában. A szervezők tájékoztatása szerint az Elektrotechnikai Múzeum udvarán felállított gyerekszínpadon Szalóki Ági családi koncertjével indul a program, majd a Batyu színház előadásával, tombolával, szörpivó- és palacsintaevő-versennyel folytatódik az eseménysorozat. A zenei színpadon fellép többek között a Jazzrael, a Klezmerész és Jónás Vera. Polyák Lilla, a Madách Színház énekesnője a Lauder Javne diákjaiból alakult Z’mirim gyerekzenekar kíséretével a zsidó kultúrához köthető musicalekből ad elő.

Neves kóser éttermek versengenek egymással A maceszgombóc titka! címmel a gasztroszínpadon, ahol az érdeklődők Hegyi Barbara színésznővel is közösen főzhetnek. Egy olyan Guinness-rekordkísérlet is szerepel a programban, amelyben a világ leghosszabb kóser szendvicsét készítik el.

Lesz jótékonysági futóverseny, valamint óriás csocsó, sakk, dáma, malom és amőba. Aki pedig tud egy jó zsidó viccet, azt vendégül látják egy kóser kisfröccsre, gránátalmafröccsre vagy pogácsára. Zsidó vonatkozású korai és kortárs, magyar és amerikai filmek legviccesebb pillanataiból készült válogatás lesz látható a mozisátorban. A minitúra keretében riksával látogathatják meg az érdeklődők a Rumbach Sebestyén, a Kazinczy és a Dohány utcai zsinagógát. A kibucok kicsinyített másában a gyerekek játékos, szórakoztató formában ismerkedhetnek meg az izraeli kibucok életével. A kirakodóvásáron az ékszerektől a könyveken át a hennáig, a flódnitól a sóleten át a humuszig mindenféle és fajta zsidó portéka kerül a pultokra.

A Kazinczy utcában, az egykori Kereszt utcában annak idején kóser húsüzemek, éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak – idézték fel a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.



Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Pesta 2013. június 9. 17:53

A baj csak az, hogy zsidók alighanem mást tartanak jó zsidó viccnek, mint én! :) Pont a pogácsáról is van egy jó vicc, de nem hiszem, hogy itt osztatlan sikert aratna...

De ez biztos tetszik nekik is:

Goebbels meglátogat egy elemi iskolát és megkérdezi a gyerekektől, milyen hazafias jelmondatokat ismernek.

- Heil Hitler! - mondja egy fiúcska.

- Deutschland, Deutschland über alles! - szól egy másik gyerek.

Egy harmadik is jelentkezik:

- A mi népünk örökké élni fog!

- Nagyszerű! Ez a legszebb jelszó, amit valaha is hallottam! - lelkendezik Goebbels. - Hogy hívnak téged, fiacskám?

- Lőwy Jakab Áron...

2 Diczkó 2013. június 9. 14:54

Csak nehogy az legyen a "kóser fröccs", hogy kiárad a Duna! Az egy kóser nagyfröccs lenne.

1 Rövid név 2013. június 9. 11:50

Hú de jó! Judafest Judapesten!

A szervezők igazi hősok, hogy a második vészkorszak idején, egy nyíltan antiszemita fasiszta rezsim uralkodásának idején is harcolnak az elnyomás ellen.

Információ
X