nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Finn filmnapok a Toldiban

A több nemzetközi fesztiválon is díjazott „Miesten vuoro” („A lélek gőze”) című dokumentumfilm nyitja meg az október 12-én kezdődő Finn Filmnapokat a budapesti Toldi moziban.

MTI | 2012. október 10.
|  

A bemutatón jelen lesz a 2010-ben az Európai Filmdíjra is jelölt dokumentumfilm egyik rendezője, Mika Hotakainen, továbbá két főszereplője, Mikko Rissanen és Kari Tenhunen is. A második alkalommal megrendezett Finn Filmnapokat Marja Pallassalo, a SES-Finn Filmalapítvány dokumentum- és rövidfilm részlegének igazgatója nyitja meg – tájékoztatták pénteken az MTI-t a szervezők.

A lélek gőze című alkotás kamerája végigvezeti a nézőket Finnországon. Szaunázó férfiak történeteit ismerheti meg a közönség szerelemről, barátságról, születésről és halálról – olvasható a közleményben.

A SES-Finn Filmalapítvány és a Finnagora által rendezett, október 16-ig tartó program nemzetközi fesztiválokon sikerrel vetített finn dokumentumfilmekből, rövidfilmekből és animációkból nyújt ízelítőt. Műsorra tűzik többek között Katja Gauriloff Konzervekbe zárt álmok című filmjét, valamint Jukka Karkkainen és J-P Passi Punk-szindróma című alkotását, amely egy finn punk-rock együttesről szól. Látható majd Böszörményi Zsuzsa és Kai Salminen finn-magyar koprodukcióban készült Hosszú utazás című 2007-es munkája is, valamint egy harmonikaművészről szóló dokumentumfilm, a Soundbeaker, amelynek főszereplője, Kimmo Pohjonen október 25-én a Művészetek Palotájában lép fel a Kronos Kvartett vendégeként. A produkciókat – néhány kivétellel –  magyar felirattal láthatja a Finn Filmnapok közönsége.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X