nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jön a Klebelsberg-ösztöndíj!

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj célja ember- és természetismeret műveltségi terület tanári szakjait választó tanárjelöltek számának növelése.

MTI | 2013. február 22.
|  

Az elmúlt héten Hoffmann Rózsa ígért napokon belülre az erkölcs- és hitoktatásra való jelentkezés szabályozását, kedden pedig Gloviczki Zoltán a tankönyvrendelet megjelenését. Egyelőre egyikről sincs hír

Napokon belül megjelenik az új, osztatlan tanárképzésben résztvevők támogatását célzó Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról szóló rendelet. A program keretében havi 25 ezer, de egyes kiemelt természettudományi szakoknál akár 75 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak a hallgatók – közölte az oktatási államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

 

A tájékoztatás szerint a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj célja valamennyi új, osztatlan tanárszak, de elsősorban az ember- és természetismeret műveltségi terület tanári szakjait választó tanárjelöltek számának növelése, hiszen ezen a területen van a leginkább szükség a friss, jól képzett tanárokra. Mint írták, az elmúlt 20 évben, de különösen 2004 után jelentős mértékben csökkent a tanárképzésre jelentkezők száma.

A most bevezetendő Klebelsberg Képzési Ösztöndíj minimum havi 25 ezer forintos plusztámogatást jelent a hallgatóknak, ha azonban legalább az egyik tanárszakja természettudományi, ennél jelentősebb támogatást is kaphat; természettudományos szakpár esetén pedig a támogatás összege akár 75 ezer forint is lehet egy hónapban. A pályázati kiírás, a szerződések megkötése és a kifizetések lebonyolítása a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ feladata lesz. A képzésre felvett és beiratkozó hallgatók 2013 szeptemberében pályázhatnak az ösztöndíjra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X