nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jön a Google e-könyv-olvasója!

Vasárnap kezdik el forgalmazni az Egyesült Államokban a dél-koreai iRiver új, Story HD márkanevű e-readerét, melynek az a különlegessége, hogy e termékkategóriában elsőként támogatja a Google elektronikus könyveket kínáló áruházát. A készülék nemcsak a külsejével, de az árával is az Amazon Kindle-t utánozza: 140 dollárba kerül.

IT café, Barna József | 2011. július 15.
|  

A Google tavaly decemberben nyitotta meg az e-könyvesboltját. Ebben több mint 3 millió digitalizált kötet található, ezek oroszlánrésze szerzői jog által már nem védett, ingyenesen letölthető tartalom. A kurrens kiadványok száma néhány százezer, ezek angol nyelvűek, és kizárólag az Egyesült Államokban vásárolhatók meg.

A szolgáltatás különlegessége az, hogy nincs adott könyvolvasó eszközhöz láncolva: a kötetek böngészőn keresztül bármilyen internetezésre alkalmas készüléken olvashatók, már ha van helyben internetkapcsolat. Letölteni, azaz offline olvasni azonban eddig csak Android és iOS operációs rendszert futtató gépeken egy appon keresztül volt lehetőség, illetve néhány, az Adobe – másolásvédelmet használó – e-könyves platformját támogató e-readeren közvetett módon.

További részletek az IT Café cikkében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 összetéveszthetetlen 2011. július 17. 21:39

Azon kívül a kényelem nagy úr. Többeket ismerek, akik azért vettek kindle-t vagy a társait, merthogy nem kell sok kilónyi könyvet hurcolni a nyaralásra, ill. utazás közben.

2 Fejes László (nyest.hu) 2011. július 15. 14:19

@El Mexicano: Egy halom e-könyv ingyenesen, jogszerűen is hozzáférhető, mint azt meg is írtuk: www.nyest.hu/hirek/e-konyvet-az-e-konyv-boltbol-2 Ha csak ezek árát vesszük figyelembe, máris megérheti.

1 El Mexicano 2011. július 15. 13:51

Szerintem nem érnek meg ezek majdnem 27 000 fortintot. És ebben az árban – gondolom – még egyetlen e-könyv sincs benne, melyeket ugye külön kell hozzájuk megvenni, és ezek nemhogy olcsóbbak lennének, hanem még drágábbak is, mint a sima nyomtatott könyvek. Ja, és 27 000 forintért kb. 5 nyomtatott könyvet lehet venni, melynek mondjuk közepes ára van.

Információ
X