nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Újabb Google-bomba robban

A Google Editions lehetővé teszi, hogy a mobiltelefontól kezdve akár az e-könyv olvasóig bármilyen eszközön olvashassunk.

MTI | 2009. október 16.
|  

A könyvkereskedőknek szánt új szolgáltatását csütörtökön harangozta be a Google a frankfurti könyvvásáron.

A könyvek árát a kiadók határozzák meg, a program jövő évben kezdődik, 400-600 ezer könyv ilyen formában való megjelentetésével – számolt be Tom Turvey, a Google Book Search kiadói partnerprogram vezetője. „Ez böngészőalapú szolgáltatás lesz. Az e-könyvek piaca úgy fejlődik, hogy a könyveket bárhonnan elérhessék: a hozzáférést és a földrajzi helyzetet tekintve egyaránt” – mondta a szakember a világ legjelentősebb könyves seregszemléjén.

Turvey szerint az eladásokból származó haszon 55 százaléka a Google-hoz kerül, az internetes óriás azonban ennek javarészét a kiskereskedőknek adja. A haszon fennmaradó része pedig a kiadóké lesz.

„A Google lehetővé teszi a kiskereskedők számára, hogy eladják a könyveket, különösen azoknak jön jól, akik nem fektettek be a digitális platformokba. Úgy véljük, hogy a vásárlók többsége a kiskereskedőknél akarja megvenni az alkalmazást és nem a Google-nál” – fejtette ki Turvey. A szakember megjegyezte: ez az első alkalom, hogy a vállalat pénzzé akarja tenni könyves projektjeit.

A Google csütörtökön a német kormány és annak feje, Angela Merkel kancellár által megfogalmazott bírálatokra is reagált. A vállalat egyik jogi vezetője szerint nincs szó arról, hogy a Google a szerzői jogokat figyelmen kívül hagyva egyszerűen csak szkennelné a könyveket. Merkel heti rendszeres podcast üzenetében úgy fogalmazott, hogy az internet jelentős veszélyeket rejt a szerzők jogaira nézve. „A német kormány számára világos, hogy a szerzői jogok számára az interneten is meg kell találni a helyet” – fogalmazott a kormányfő.

Az Európában kiadók fenntartásai ellenére az elektronikus könyvek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, nem utolsó sorban az olyan programoknak köszönhetően mint az Amazon.com Kindle nevű alkalmazása és a Sony Reader Pocket Edition olvasója. A Sony e-könyvtárában több mint százezer, a Kindle Store-ban több mint 330 ezer könyv érhető el e-formátumban. A Google Books project keretében hozzávetőleg kétmillió műnek készítették el az elektronikus formátumát.

Információ
X