nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Itt a Nagy Mese pályázat!

Október 31-ig küldhetik be a 6 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok saját fantáziájukból született meséiket a Kossuth Rádió által elindított A Nagy Mese elnevezésű programban.

MTI | 2012. október 9.
|  

A pályázat kiírói 5 percnél (két gépelt oldalnál) nem hosszabb történeteket várnak írásban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe, emellett saját előadású hanganyagokat és rajzos illusztrációkat is szívesen fogadnak a leírt mese mellé. A jelentkezéseket e-mailen az anagymese@mtva.hu címre küldhetik a pályázók – közölte az MTVA az MTI-vel.

A beküldött alkotásokat meseszakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja Markovits Ferenc, a Kossuth Rádió programszerkesztője; Péterfy Bori énekes, színész; Vizi Mária, a Duna rendezője; Horváth Gergely, a Petőfi Rádió műsorvezetője; Tasnádi István író és Herman Flóra színész.

A beérkezett pályaműveket előszűrés után a www.nagymese.hu oldalon teszik közzé, itt szavazhatnak majd az érdeklődők a kedvenceikre, hiszen a nyerteseknek nemcsak a zsűri, hanem a közönség is odaítél egy díjat. A fiatalok először a közmédia napján, szeptember 8-án a Millenáris Parkban mondhatták el saját történetüket, amelyet rögzítettek egy közvetítő kocsiban.

Az eredményeket karácsonykor hirdetik ki. A legjobb meséket a Kossuth Rádió Esti mese műsorában neves színművészek előadásában mutatják be, a zsűri által első díjjal jutalmazott meséből a tervek szerint animációs filmet készítenek. A nagydíjas és a közönségdíjas mese szerzője mindezek mellé még egy-egy Samsung táblagépet is kap ajándékba. A szervezők az iskolákat is részvételre biztatják, hiszen a legaktívabb magyarországi és külhoni intézményt is 250-250 ezer forint értékű könyvcsomaggal jutalmazzák.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X