nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pályázzon Wikipédia-szócikkel!

Irodalmi szócikk-író versenyt hirdet a Wikimédia Magyarország Egyesület.

MTI | 2012. október 5.
|  

A versenyben bárki részt vehet, aki november 20-ig új szépirodalmi témájú szócikket hoz létre. Pályázni lehet többek között irodalmi művekről szóló és életrajzi cikkekkel. Az elkészült írásokat négytagú zsűri értékeli  teljesség, a szócikk formai állapota, általános hossza, minősége és téma fontossága alapján – tájékoztatta az egyesület közleményben az MTI-t.

A pályázat célja, hogy új szerkesztőket vonjanak be a magyar Wikipédia készítésébe és így növeljék a mindenki számára elérhető emberi tudást.

A fődíj egy Amazon Kindle e-book olvasó, a második és a harmadik helyezett pedig tizenöt-, illetve ötezer forintos vásárlási utalványt kap. A verseny részletes kiírása megtalálható a Wikipédián.

A Wikipédia olyan többnyelvű internetes enciklopédia, amelyet az olvasói írnak, és a tartalmát bárki szabadon felhasználhatja. Első, angol nyelvű változata 2001-ben indult, és néhány év alatt a világ legnaprakészebb és leggyorsabban növekvő enciklopédiája lett. Mára több mint 250 különböző nyelvű Wikipédia létezik.

Magyar változata 2003-ban indult el, jelenleg közel 230 ezer szócikkével a második legnagyobb magyar lexikon. Az oldalt egy nonprofit alapítvány üzemelteti, amely adományokból tartja fenn magát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Annie 2013. február 18. 16:04

Még szerencse, hogy a te fogalmazásbeli képességeidet nem érheti kritika…

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Szerkesztővita:Zoltanog&diff=pre

1 maxval 2012. október 5. 14:19

Ugye ez csak valami vicc?

Az ignoranciájáról híres magyar wikis kemény mag először tanuljon meg magyarul helyesen írni és értelmesen fogalmazni, s majd csak aztán kezdjen másokat zsűrizgetni!

Információ
X