nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iskolai tantárgy lehet a sakk

Polgár Judit versenysakkozó azt szeretné elérni, hogy választható tárgy legyen az általános iskolákban a sakk. Ha minden a terv szerint halad, 2013 szeptemberétől ez meg is valósulhat – írja az ujasz.hu.

Edupress | 2012. szeptember 19.
|  

„Néhány éve többekkel együtt azon dolgozunk, hogy a sakk úgynevezett választható tárgy legyen az általános iskolákban. Hivatalos bejelentést még nem tudok tenni, jelenleg egy minisztériumi visszajelzésre várunk, de ha minden jól megy, mindez 2013 szeptemberétől meg is valósulhat” –nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek Polgár Judit.

Emellett dolgozik egy saját anyagon is, amivel arra szeretne rávilágítani, hogy a sakk egy olyan általános képességfejlesztő játék, amelyen keresztül szórakoztatóbban lehet tanítani más tárgyakat is, ráadásul bizonyítottan javulnak a diákok eredményei is.

Polgár Judit az Európai Unióban is sikeresen lobbizott a Sakk az iskolában programért, mint mondta, a képviselők megértették, hogy nem versenysakkozókat nevelnének, csak azt szeretnék, hogy a gyerekek elsajátítsanak egy logikai és kritikai gondolkodásmódot, taktikai érzéket és nem utolsósorban megtanulják az ellenfél iránti tiszteletet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X