nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Irodalmi fesztivál Milánóban

Három napon át több mint háromszáz program követte egymást a BookCityMilano fesztiválon, amellyel Milánó a könyvek és főleg az olvasás fővárosává akar válni.

MTI | 2012. november 19.
|  

Umberto Eco olasz író nyitotta meg a vasárnapig tartó irodalmi fesztivált, amelyen szerzők és olvasók találkoztak egymással. Az első alkalommal megrendezett BookCityMilano az olasz sajtó szerint nem számít hagyományos könyvkiállításnak és -vásárnak, mivel a „kiadói termék helyett a tartalmat részesíti előnyben”.

A fesztivál központja a Castello Sforzesco kastélyban volt, de a könyvek, írók és olvasók a legkülönbözőbb helyszíneken találkoztak egymással: az éjfélig nyitva tartó könyvesboltoktól és könyvtáraktól kezdve egészen a San Siro stadionig és a San Vittore börtönig, ahol szintén szerzők beszéltek műveikről.

Mások között Salman Rushdie indiai-brit író, az izraeli David Grossman, az amerikai Jeffrey Deaver és a chilei Luis Sepúlveda találkozott a milánói olvasókkal. Kedvenc olvasmányairól beszélt Riccardo Muti karmester, és bemutatta új könyvét Mario Monti olasz kormányfő is.

Lombardia tartományban négyezer vállalkozás foglalkozik könyvkiadással, huszonötezer embernek adva munkát.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X