nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: "Csak a véletlennek köszönhető, hogy a két szó azonos alakúvá vált." -Szerintem is. A magy...
  2021. 04. 04, 10:26  Miért nyúl a nyúl?
 • mederi: @Fülig James: 61 Egy körülbelüli idézet a Wikipédiából Fleming kísérleteinek sikeréről kol...
  2021. 04. 04, 09:32  Dob és dob
 • mederi: A közmondás szerint a "részeg disznó (ember) hentereg a földön" és nem *hengereg, mert meg...
  2021. 04. 01, 10:02  Hentel-e a hentes?
 • mederi: Így hengergetnek a hentesek.. :) www.youtube.com/watch?v=EHf8T_2k9uM
  2021. 04. 01, 09:59  Hentel-e a hentes?
 • mederi: @Avatar: 14 A felfüggesztett disznó olyan közel szabályos vízszintes szeletekből áll, amik...
  2021. 04. 01, 09:31  Hentel-e a hentes?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Indul a frankfurti könyvvásár

Magyarország az idén is a nemzeti standon állítja ki könyveit október 10. és 14. között a frankfurti könyvvásáron, a világ legnagyobb könyves seregszemléjén több magyar programot is rendeznek.

MTI | 2012. október 9.
|  

A Balassi Intézet tájékoztatása szerint a magyar standon a vásár első napján a tavalyi Szép Magyar Könyv pályázat hat díjazottja mutatkozik be a Best Book Design From All Over The World elnevezésű kiállításon és versenyen. Október 11-én az Európai Unió irodalmi díjának (European Union Prize for Literature) magyar díjazottja, a Török tükör című regény szerzője, Horváth Viktor mutatkozik be a magyar nemzeti standon.

A harmadik nap kiemelt programja Vajda Miklós Anyakép amerikai keretben című regényének bemutatója lesz. A Balassi Intézet közleménye kitér arra is, hogy a 78 éves Vajda Miklós első szépirodalmi regénye óriási érdeklődésre tett szert a nemzetközi irodalomban. A nap másik központi témája a magyarországi ifjúsági és gyerekirodalom lesz, az eseményt Berg Judit és Balázs Eszter írók fogják össze.

Október 13-án Polcz Alaine Asszony a fronton című művének könyvbemutatója lesz az egyik legfontosabb esemény Katharina Raabe és Földényi F. László esztéta részvételével. Ezt Bánffy Miklós Megszámláltattál című művének könyvbemutatója követi.

A Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár záró napján a Gourmet Gallery színpadon tart magyar főzőbemutatót Mautner Zsófia gasztronómiai újságíró, a Chili&Vanília szakácskönyvek és blog szerzője. Az előadás célja bemutatni a mai magyar gasztronómia fejlődését, nemzetközi közönség előtt is képviselni azt a megújulási folyamatot, amely az utóbbi években lezajlott a hazai kulináris életben – olvasható a közleményben.

Az október 14-ig tartó vásáron csaknem 120 országból mintegy 7500 kiállító mutatkozik be. Az összesen háromezer rendezvényen az irodalmi Nobel-díjas Herta Müllertől az új önéletrajzi kötetét bemutató Arnold Schwarzenegger színész-politikusig több száz szerző vesz részt. A díszvendég Új-Zéland. A fesztiválra 1986 óta hívnak díszvendég országot, Magyarország eddig egyszer, 1999-ben, a közép-kelet európai államok közül elsőként töltötte be ezt a szerepet.

A Balassi Intézet közleménye kitér arra is, hogy a Nemzeti Kulturális Alap 2012 és 2014 között a Publishing Hungary program révén évi 100 millió forint támogatást nyújt arra, hogy Magyarország évi 10-12 nemzetközi könyvvásáron részt vehessen. A frankfurti könyvvásárt követően Belgrádban (október 22–28.), Helsinkiben (október 25–28.), Bécsben (november 22–25.), Marosvásárhelyen (november) és Szófiában (december 4–9.) mutatkozhat be a magyar könyvszakma. Helsinkiben, Belgrádban és Szófiában díszvendégként veszünk részt a programokban.

A frankfurti könyvvásár idején elindul egy új magyar-angol nyelvű honlap, amely a magyar irodalom külföldi megjelenését szeretné összefoglalóan megismertetni itthon és külföldön – olvasható az összegzésben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X