nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
iPad-eket kapnak az óvodások

Ceruzákkal, ujjfestékkel, tanulási kártyával (flashcard) felszerelt iPad táblagépekkel látják el az amerikai óvodákat: az ötlet sokakat lelkesít, ellenzői viszont amiatt aggódnak, hogy a gyermekek túl kicsik, hogy vigyázni tudjanak a költséges technológiára.

MTI | 2011. április 17.
|  

Jövő ősszel a Maine szövetségi államban fekvő Auburn város 300 óvodáját látják el az ábécé, a rajz, sőt a zene alapjainak elsajátítását segítő iPad2 érintőképernyős táblagépekkel.

A több száz tanítási alkalmazással ellátott iPad nagyszerű oktatási eszköz – vélte Tom Morrill tanfelügyelő. Érintőképernyője révén egyszerű a használata, képek és hangok segítségével taníthat az életre. Forradalmasítja az oktatást – tette hozzá.

A Morrill által a táblagépekre szánt 200 ezer dollárt (36,4 millió forint) – darabját körülbelül 500 dollárral számolva – más iskolai programokra hasznosabban is elkölthették volna – mondta Sue Millard tanító, aki szerint az is kérdéses, hogy az óvodások elég idősek-e ahhoz, hogy meg tudják becsülni az új technológiát.

Maine az első szövetségi állam, ahol 2002-ben minden hetedik és nyolcadik osztályost ellátták Apple laptopokkal. A program azóta kibővült, mára már a főiskolások mintegy 50 százalékának van laptopja.
Maine állam oktatási minisztériuma szerint Auburn az első körzet a szövetségi államban, ahol iPadeket kapnak az óvodások. A múlt héten hagyták jóvá a tervet, amelynek értelmében ősszel minden óvodás iPadet kap.

Angus King, Maine volt kormányzója, a laptopprogram atyja üdvözölte az óvodai iPad-programot. „Ha lekötöd a diákok figyelmét, bármit megtaníthatsz nekik” – mondta.

Larry Cuban, a Stanford Egyetem nyugalmazott professzora, A túl drága és kihasználatlan számítógépek az iskolában című könyv szerzője szerint nincs bizonyíték arra, hogy a komputerek ilyen fiatal diákok tanulásában is hasznosak lehetnek.

Peter Pizzolongo, a Kisgyermekek Oktatásának Nemzeti Szövetsége munkatársa szerint az iPad hatékonyan egészítheti ki az olyan háromdimenziós tárgyakat, mint a könyvek vagy az építőkockák.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X