nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szent tehén: cenzúra indiai módra
A Facebook és a Google tartalomszűrés ellen küzd Indiában

A Facebook és a Google vállalatok közölték a delhi legfelsőbb bírósággal, hogy nem tartják lehetségesnek a saját felületükön folytatott tartalomellenőrzést, a kifogásolható – például vallási alakokat nem megfelelőképpen ábrázoló – tartalmakat pedig csak figyelmeztetés hatására távolíthatják el – adta hírül az NDTV újdelhi televízió hírportálja szerdán.

MTI | 2012. január 11.
|  

A bíróság január elején arra kötelezett 21 közösségi weboldalt, hogy hat héten belül távolítsa el felületeiről a vallásellenes és antiszociális tartalmakat, ami súlyos kérdéseket vetett fel Indiában a cenzúrával és a szólásszabadsággal kapcsolatban. A testület javasolta, hogy az ügyben bűnös összeesküvés vádjával indítsanak eljárást a szóban forgó internetes cégek ellen.

A legfelsőbb bíróság felszólította a delhi rendőrséget, hogy válaszoljon a Facebook és a Google ez ellen fellépő kérelmére. A két vállalat petíciója a bíróság kifogásaira adott válasz volt, miután a hatóságok több istenség és vallási alak – a többi közt Mohamed próféta – ábrázolását obszcénnek ítélték meg.

A delhi legfelsőbb bíróság csütörtökön tárgyalja újra az ügyet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X