nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Így állanak bosszút a nacionalisták

Öt ismeretlen Kijevben rátámadt egy újságíróra, akit arra kényszerítettek, hogy kamera előtt hangosan nacionalista jelszavakat skandáljon – adta hírül kedden az ukrán Független Sajtószakszervezet.

MTI | 2013. június 12.
|  

Heorhij Ermanra, az említett sajtószakszervezet kijevi részlegének ügyvezető titkárára egy metrómegállónál támadtak rá a maszkot viselő elkövetők azért, mert cikkeiben állítólag megsértette a nacionalistákat. Az újságíró közölte támadóival, hogy ellenez mindenféle gyűlöletkeltő ideológiát, s nem vall ukránellenes nézeteket. A támadók erre tojást vágtak az arcába.

A sajtószakszervezet elítélte a támadást. Andrij Iljenko, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt parlamenti képviselője a Facebook közösségi oldalon tett bejegyzésében kijelentette, hogy pártjának nincs köze az újságírót ért támadáshoz, amelyet a Szvoboda elleni újabb provokációnak nevezett.

A május 18-án Kijevben tartott ellenzéki tüntetésen Olga Sznyicarcsukot, az Ötös tévécsatorna újságírónőjét verték meg rendőrök szeme láttára a demonstrálókra támadók. Az ügy komoly politikai és társadalmi vihart kavart, ellenzéki politikusok a belügyminiszter lemondását követelték.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X