nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Nemrég hivatkozásokat kértél mások állításai mellé. Erre most felsorolsz egy halo...
  2023. 01. 29, 11:05  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Orosz politikusok telefonjait hallgatták le

Nyomozást indítottak Borisz Nyemcov ellenzéki politikus, volt orosz miniszterelnök-helyettes telefonjainak lehallgatása és beszélgetéseinek nyilvánosságra hozatala ügyében – erősítette meg kedden az orosz nyomozóhatóság.

MTI | 2012. február 1.
|  

Borisz Nyemcov ellenzéki politikustársaival folytatott telefonbeszélgetéseit tavaly decemberben közölte a Life News elnevezésű portál.

A Parnasz (Népi Szabadság Pártja) vezetője a december 10-i nagyszabású moszkvai tüntetés előkészületeit vitatta meg telefonon, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetett többi ellenzéki politikust, a rendszeren kívüli ellenzéki mozgalmak képviselőit. A Nyemcov-féle párt is rendszeren kívülinek minősül, mivel nyilvántartásba vételét tavaly júniusban elutasította az igazságügyi minisztérium, ezért a Parnasz nem indulhatott a parlamenti választáson.

Nyemcov a telefonbeszélgetések nyilvánosságra hozatalát akkoriban az ellenzék megosztására tett kísérletnek minősítette, miközben a 2011. december 4-i parlamenti választási visszaélések miatt indult és egyre növekvő társadalmi tiltakozások élére állt.

Amennyiben az orosz nyomozóhivatal megállapítja a törvénysértést, a Life News munkatársait akár 4 év börtönbüntetésre is ítélhetik. A portál tulajdonosa, a News Media holding ügyvezető igazgatója korábban azt mondta az Interfax hírügynökségnek, hogy megszokták már a hasonló vizsgálatokat. „Jobban kerestünk Nyemcovon, mint ő rajtunk” – tette hozzá.

2011. december 10-én és 24-én Moszkvában és számos orosz nagyvárosban több tízezer ember vonult utcára a választási eredmények érvénytelenítését és Vlagyimir Putyin kormányfő távozását követelve. A parlamenti választást a kormányzó Egységes Oroszország párt nyerte. Ezen a hétvégén ismét nagyszabású tüntetésre készül az ellenzék az orosz fővárosban a tisztességes választások jelszavával.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X