nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Igen, tessék” – az OTP-ben is

Az OTP bank is csatlakozott a romániai „Igen, tessék” mozgalomhoz – jelentette be kedden Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

MTI | 2012. február 29.
|  

Azokban a romániai OTP-fiókokban, amelyekben beszélnek magyarul aSegíthetek valamiben? román és a magyar nyelvű feliratot teszik ki. A fél éve indultIgen, tessék mozgalom eddigi eredményeit taglaló kolozsvári  sajtótájékoztatón Diósi bejelentette: az OTP csatlakozásával országossá válik a mozgalom.

A mozgalom lényege, hogy a csatlakozó cégek, intézmények, civil szervezetekIgen, tessék, vagy hasonló tartalmú felirattal tudatják a belépővel, hogy az illető helyen megszólalhat magyarul. A mozgalmat a kolozsvári Claudiopolis Egyesület indította a tavalyi Kolozsvári Magyar Napokon, és azóta már négy megyére is kiterjedt. Szilágy megyében a Szilágyság Kulturális Egyesület, Maros megyében a Bernády Alapítvány, Szatmár megyében az Identitás Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, Bihar megyében pedig a Romániai Vállalkozásokért Egyesület felel a mozgalom népszerűsítéséért.

Horváth Anna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzati főtitkárhelyettese elmondta, hogy a kisebbségi nyelvhasználatból versenyelőnyt is lehet teremteni. Az anyanyelvi megszólítás ugyanis vonzza az ügyfeleket.

Vincze Róbert, a projekt koordinátora szerint Kolozsváron jelenleg több mint száz olyan cég van, amelyik vállalja a logót és használja a matricákat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X