nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Faludy-kézirat a nyertesnek

Idén lenne 100 éves Faludy György. A születésnap és a költészet napja alkalmából rendezett szavalóversenyről eredeti kéziratot vihet haza a győztes.

MTI | 2010. április 8.
|  

Faludy György emléke előtt tisztelegve, születésének 100. évfordulójához és a költészet napjához kapcsolódva szavalóversenyt rendeznek pénteken Tabon a Rudnay Gyula Középiskola szervezésében. A somogyi város középiskolájában az idén harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt. A Faludy-évfordulóra tekintettel a költő özvegye egy eredeti kéziratot ajánlott fel az első helyezettnek – közölte Tóth Ágnes, a tabi oktatási intézmény magyartanára, a verseny szervezője szerdán az MTI-vel.

Az első szavalóversenyt 2007-ben, néhány hónappal a költő halála után tartották; Faludy György a halála előtt Tabon találkozott utoljára középiskolás diákokkal. Három évvel ezelőtt Kányádi Sándor költővel és Fenyő Iván színművésszel találkozhattak a résztvevők, tavaly Szőcs Géza költő zsűrizte a produkciókat és Hobo (Földes László) volt a rendezvény vendége. A szavalóversenyek zsűrijének állandó tagja a költő özvegye, Faludy-Kovács Fanny.

A versenyre, amelyre idén is egy szabadon választott Faludy-verssel lehetett nevezni, negyvenhárman vesznek részt. A zsűri tagja lesz többek között Székhelyi József színművész, Szőcs Géza költő, Böszörményi Zoltán író és Mester Csaba ügyvéd. Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a résztvevők Hobo egyórás, megzenésített Faludy-versekből összeállított műsorát láthatják. Az idei verseny megrendezéséhez szükséges forrást a helyi önkormányzat, valamint tabi vállalkozók hozzájárulása biztosítja – mondta Tóth Ágnes.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X