nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hülyék nélkül

Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.

MTI | 2012. január 21.
|  
Az MTI fordítása pontatlan, az oldal címe egyszerűen Oroszország hülyék nélkül.

A honlapon, amely a Rosszija bez durakov, vagyis Oroszország buta emberek nélkül címet kapta, mindenki szóvá teheti a hivatali packázásokat és az értelmetlen eljárásokat.

A véleményoldal létrehozását Medvegyev a Szövetségi Tanács, az orosz törvényhozás felsőháza december végi ülésén vetette fel, és a szintén államfői kezdeményezésre létrehozott, úgynevezettnagy kormány weboldalán működik.

A nyilvánosságot arra szólította fel, hogy számoljanak be ezen az oldalon a bürokrácia túlkapásairól, trükkjeiről, amelyek alapján az adott intézkedés megszüntetéséről, vagy korrekciójáról döntés születik majd, és szükség esetén mint ígérte a bejelentéseknek személyi következményei is lehetnek.

Máris több rovata van a honlapnak. Példáultörvények és dokumentumok,közlekedés és utak, de meg lehet tekinteni az úgynevezett bürokrácia-térképet, amelyen a hivatalnoki butaságok gyakoriságát jelölik meg alkotói. Moszkvában a belvárosban, a Szadovoje kolco körúton belül rögzítették a legtöbbet.

Az oldal készítői az orosz hivatalnokok 10 legnagyobb butaságát is közzéteszik majd. Az orosz államfő a hangzatos kampányt már tavaly novemberben elindította, amikorA legidiótább közigazgatási döntés” címre országos pályázat kiírását kezdeményezte Jekatyerinburgban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X