nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A rokonok miatt mentek el szavazni

A földrengéssel sújtott délkelet-oroszországi Tuvai Köztársaságban a szavazók több mint 85 százaléka megjelent, sokan azért, hogy a web-kamerákon keresztül üzenjék meg a rokonoknak, hogy jól vannak - adta hírül vasárnap a Rosszija 24 hírtelevízió.

MTI | 2012. március 5.
|  

A 24 órás hírszolgálat munkatársai folyamatosan közölték a távközlési minisztérium és a központi választási bizottság felhívását, hogy a választók ne éljenek vissza a szavazás tisztaságának biztosítása miatt felszerelt videokamerákkal. Ezeken keresztül ugyanis interneten lehet követni a 95 ezer szavazóhelyiség többségében az eseményeket.

Helyzetkép egy csecsenföldi szavazókörből
Helyzetkép egy csecsenföldi szavazókörből
(Forrás: Facebook)
A műsorvezető elmondta: a tuvaiak érthető módon éltek a lehetőséggel, hiszen február 26-án 6,8-es erősségű földrengés volt a területen. Azóta is vannak utórengések, házak megrepedtek, de emberi életben nem esett kár.

A web-kamerás választási ellenőrzésnek egyébként – mint arról az állami hírügynökségek és televíziók beszámolnak – nagy sikere van a külföldi megfigyelők között. Egy finn megfigyelő, Johann Bekman szerint más országokban is be kellene vezetni ezt a módszert.

Eközben Igor Sogoljev távközlési miniszter arról számolt be, hogy a rendszer jól állja a próbát. Még úgy is, hogy ellene hackertámadást észleltek Japánból, Indonéziából és az Egyesült Államokból is. A szavazás internetes közvetítését egyszerre 400 ezren követik figyelemmel. Több mint 2 millióan regisztráltak az oldalra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X