nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gunyoros Twitter-oldal az orosz politikáról

Dmitrij Medvegyev orosz elnök Twitter-oldalának gunyoros változatával gazdagodott az orosz politikai humor.

MTI | 2010. július 9.
|  

Újabb színárnyalattal, a technika iránt érdeklődő Dmitrij Medvegyev orosz elnök Twitter-oldalának gunyoros változatával gazdagodott az orosz politikai humor, az elnöknek azonban nem áll szándékában „elnémítani” a Kreml nevével visszaélő oldalra írogatókat.

Az orosz politikus júniusban a Twitter kaliforniai központjából küldte el első üzenetét. A KremlOroszország elnevezésű profil napokkal ezután ütötte fel a fejét a platformon, mintegy 1500 követőt gyűjtve.

A hét elejéig több mint 130 rövid bejegyzés érkezett a profilhoz, zömük Medvegyev hozzászólásai elé tart görbe tükröt.

Az orosz elnök júniusban azért látogatott San Franciscóba és a Szilícium-völgybe, hogy népszerűsítse az oroszországi innovációt, és csökkentse az energiaexportra való támaszkodást.

A Twitterre érkező gunyoros bejegyzések ugyanakkor azt domborítják ki, hogy a Kreml modernizációs törekvéseit elnyomja a bürokrácia és a korrupció. Az üzenetek között szerepel olyan, amely az elnök tervei helyett magán a politikuson élcelődik: mégpedig azon, hogy az elnöki autókonvoj miatt mind a mai napig leállítják az autóutak forgalmát.

Az elnöki stáb nem tervezi, hogy elhallgattassa az internetes kört. „Józan emberek különbséget tudnak tenni a valódi és a hamis profil között” – vélekedett a Kreml egyik névtelenül nyilatkozó képviselője.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X