nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hitelesen a holokausztról

A holokauszt-emlékév során a Keresztény Zsidó Tanács megemlékező imádságot is szervez a budapesti zsidóság elhurcolására emlékezve.

MTI | 2013. október 23.
|  

Tankönyvet ad ki a Keresztény Zsidó Tanács a magyarországi zsidóság történetéről. A könyvet kiegészítő tananyagnak szánják középiskolák számára – közölte Székely János püspök, a Keresztény Zsidó Tanács elnöke kedden az MTI-vel. Mint azt közleményében írta, erről a testület a budapesti evangélikus püspöki hivatalban tartott őszi ülésén döntött a 2014-ben megrendezendő holokauszt-emlékévhez kapcsolódóan. A kiadvány célja „a hiteles ismeretek átadása, a kölcsönös megbecsülés erősítése” – fogalmazott. Hozzátette: a tankönyv írói Haraszti György, Karádi Viktor, Romsics Ignác, Kovács András és Botos János lesznek.

Székely János ismertetése szerint a holokauszt-emlékév során a Keresztény Zsidó Tanács megemlékező imádságot is szervez a budapesti zsidóság elhurcolására emlékezve. A május 25-ei rendezvény a Deák téri evangélikus templomban kezdődik, ahol a vészkorszak idején zsidó üldözötteket rejtegettek, majd a Dohány utcai zsinagógában fejeződik be. Másnap a tanács tudományos konferenciát szervez a holokausztról, valamint a keresztény-zsidó párbeszédről, illetve az egyházak szerepéről az emberiesség és igazságosság erősítésében – jegyezte meg a Keresztény Zsidó Tanács elnöke.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X