nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Helyreigazítási akciócsoportok a kormánytól?

A kormány mostantól határozottabban kíván reagálni a médiában megjelenő cikkekre – ennek érdekében három ügyvédi irodát is hadrendbe állított.

nyest.hu | 2013. május 15.
|  

A miniszterelnökség az elmúlt hetekben arra utasította a minisztériumokat, hogy keményebben reagáljanak azokra a médiában megjelenő nyilatkozatokra, állításokra, amelyekben hibát vagy valótlanságot vélnek felfedezni – adta hírül az Index.

A hírportál információi szerint Győri Tibor miniszterelnökségi államtitkár kezdeményezésére már ügyvédi irodákat is leszerződtettek a helyreigazítási kérelmek, eljárások ügyintézésére, míg a tárcáknál kijelölték azokat az állandó felelősöket, akiknek a feladata a „sajtóügyek figyelemmel kísérése” lesz majd. A hírportál ebből azt a következtetést vonja le, hogy az eddig a sajtóban bonyolódó viták mostantól jogászok bevonásával, esetleg a bíróság előtt zajlanak majd.

A Kormányzati Információs Központ szerint a lépésre azért volt szükség, „hogy a minisztériumok a róluk megjelent valótlanságokra még hatékonyabban reagáljanak, és a tevékenységükről korrekt, hiteles információk jelenjenek meg”, ugyanakkor arról tájékoztatták az Index újságíróját, hogy az ügyvédi irodák szerződtetése önmagában nem jelenti azt, hogy nagyszámú sajtóhelyreigazítási-perre kellene berendezkednie a médiának.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 blogen 2013. október 31. 23:33

@Pistabátyám: Ha a sajtó hatalmi ág, akkor ellensúlyokra is szüksége van. Pontosan olyan súlyosakra, mint amivel a liberálisok szerint az államhatalmat illetik ellentételezni!

2 Pistabátyám 2013. október 31. 19:44

Bocs! Előző hozzászólásomat a Bajai video - a sajtó felelőssége című cikkhez írtam, de bejelentkezéskor áttévedtem erre a cikkre. De akár erről is szólhatott volna.

1 Pistabátyám 2013. október 31. 19:33

Nem vették még észre az újságírók - tisztelet a kivételnek - hogy irányukban nem túl nagy a rokonszenv? Már kinőtték magukat egy ötödik, vagy mit tudom én hányadik hatalmi ággá. Csak azt nem tudom, hogy ki állította őket erre az emelvényre. Tudtommal senki sem. Ők maguk másztak fel rá. Aztán illene figyelembe venni a Haza Bölcsének egymondatos sajtótörvény javaslatát: "Hazudni pedig nem szabad!" Nehogy már ők mindenféle szabályozás alól kivonják magukat. Ha emberek milliói általános és szakmai szabályok szerint élnek akkor ők is tartsák magukat szabályokhoz, de legfőképp szakmájuk szabályaihoz /pl. sajtóetika/. Arról meg nem is beszélve, hogy egyikük-másikuk neveletlen és műveletlen, ráadásul anyanyelvét sem ismeri. Aki a szokást "sarzsi"-nak nevezi /"régi sarzsi, hogy a ruhatár pénzbe kerül" bár minden egyéb díjmentes/, vagy "Ki tudja hányadik vizes lepedő húzzák le róla", holott a vizes lepedőt csak egyszer szokták, de ráhúzni és nem lehúzni.

Információ
X