nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @mondoga: Teljesen egyetértek veled, épp ezért állok értetlenül azon jelenség előtt, amiko...
  2020. 07. 04, 17:31  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: "Ennek ellenére ez a szó is a finnugor rokonság bizonyítéka." Szerintem nem. Ahogy...
  2020. 07. 04, 17:07  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @mondoga: A lehetőségét nem vitatom. Az elsőnek említett (*tV) alakkal már találkoztam a t...
  2020. 07. 04, 16:42  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Köszönöm a tippet, megkeresem. Én amúgy a lehető legnagyobb nyitottsággal, min...
  2020. 07. 04, 16:15  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @durek: Az utolsó bekezdésben olvasható kérdésedre nem elégséges válasz ez? "A határozott ...
  2020. 07. 04, 15:53  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Médiatörvény: Martonyi optimista

A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos brüsszeli jogi észrevételek könnyen rendezhetők – idézte Martonyi Jánost a Financial Times. A lap szerint ez a vélemény az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy Budapest „a nemzetközi elmarasztalásokkal szembesülve” kész változtatásokat végrehajtani a jogszabályban. A külügyminiszter szerint egyébként a francia és német kifogásokat visszavonták.

MTI | 2011. január 27.
|  

A londoni gazdasági-politikai napilap előfizetéses online változatán szerda este megjelent interjúban a magyar külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a EU-bizottság által megfogalmazott kifogások „szűk körűek”. Martonyi János „politikailag motiváltnak” minősítette a baloldali irányzatú pártok azon bírálatait, amelyek szerint az új törvény lehetővé teszi a kormány számára az ellenzék hangjának elfojtását a médiában – írta a brit lap.

„A magyar médiatörvény ügye páneurópai politikai csatározás tárgyává vált” – mondta a magyar politikus a Financial Timesnak.

A lap idézete szerint Martonyi János kijelentette: „egyes politikai családok úgy érezték, hogy talán ez az a téma, amelyet saját politikai céljaikra felhasználhatnak”.

A Financial Times szerint ugyanakkor a médiaügyekért felelős EU-biztos, Neelie Kroes múlt pénteken Budapestre küldött levelében – amelyet a brit lap megszerzett – azt írta: a bizottsági jogászok által elvégzett „elsődleges vizsgálat” „komoly kételyeket” vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a törvény megfelel-e az uniós szabályoknak.

Az írás szerint a levél a jogszabálynak mindössze három kitételére összpontosít: a kiegyensúlyozott híradás követelményére, a külföldi médiára is kiterjedő korlátozásokra, és arra az előírásra, hogy minden médiaszervezetet be kell jegyeztetni az országos szabályozó szerveknél.

A Financial Times szerint fennáll annak a kockázata, hogy a törvénnyel kapcsolatos vita beárnyékolja a magyar EU-elnökséget. Martonyi János szerint ugyanakkor a levélben felvetett „korlátozott aggályok” lehetővé teszik, hogy a kormány gyorsan túljusson az ügyön.

„Amióta elolvastam Kroes asszony levelét, kevésbé aggódom a károk miatt, amelyet e médiasaga gyakorolhat elnökségünkre” – idézte a Financial Times online kiadása a magyar külügyminisztert.

„Ha összevetjük a politikai vitát és a baloldal nyilatkozatait Kroes asszony levelének tartalmával, akkor megértjük, miről is szólt ez az egész” – fogalmazott az interjúban Martonyi János.

A Financial Times mindazonáltal felveti, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatos bírálatok közül nem mindegyik érkezett a politikai baloldalról, hiszen az egyaránt jobbközép pártok vezette német és francia kormány is nyilvánosan kritizálta a jogszabályt. Martonyi János szerint azonban ezeket a kifogásokat visszavonták – írta a brit lap.

De vajon tényleg visszavonták-e? Olvassa el újabb cikkünket!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 hajnalpír 2011. január 28. 02:35

"az egyaránt jobbközép pártok vezette német és francia kormány is nyilvánosan kritizálta a jogszabályt. Martonyi János szerint azonban ezeket a kifogásokat visszavonták – írta a brit lap."

A Fidesz valóban új utakon jár. Korábban a "hazudtunk reggel, délben meg este" volt a kedvenc idézett szlogenjük, ami kormányzásuk kezdete óta keményen idejét múlta.

Most másképpen szól a szöveg:

Hazudunk reggel délben meg este. Semmi múlt idô, folyamatos a történés. Vajon meddig lehet büntetlenül folytatni?

Információ
X