nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Üres címlappal tiltakozik a médiatörvény ellen a Magyar Narancs és az ÉS

Üres címlappal tiltakozik a média törvényjavaslat ellen az Élet és Irodalom (ÉS), valamint a Magyar Narancs - írja a Népszava.

MTI | 2010. december 1.
|  

A napilap szerdai számában az olvasható: „A hetilapok akciójával egyetért a Népszava is, ennek pénteki lapszámunkban nyoma is lesz".

A 168 Óra címlapját Szalai Annamária portréja és a  „Kedves médiahatalom!” szalagcím foglalja majd el – tájékoztatta a lapot Mester Ákos főszerkesztő.

Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője szerint a tervezet újságíró-, nyilvánosság- és szakmaellenes, célja pedig a sajtó kontrolltevékenységének kiiktatása. A főszerkesztő a lapnak azt nyilatkozta: „ez a kormány szeret fenyegetni – csak így értelmezhető az egész kiterjesztett jogkörű médiahatóság létrehozása, tevékenysége, a kialakuló szabályozás”.

Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője elfogadhatatlannak nevezte a  „sajtóbíróság” létrehozását. Hozzátette: a  média ilyen jellegű tiltakozása nem öncélú, hiszen a sajtószabadság van veszélyben. A javaslatban szereplő, a hetilapokra kiróható, 10 milliós összegű bírságot komoly fenyegetésnek nevezte, de kiemelte, hogy még rosszabb az a tervezett szankció, hogy egy adott sajtóorgánum megszüntethető nyilvántartási számának visszavonásával. Elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a tervezet a médiahatóság kizárólagos jogkörébe helyez minden kontrollt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X