nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hazudott a diplomájáról, megbukott

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

MTI | 2012. május 14.
|  

Thompson helyére ügyvezetőnek a Yahoo! eddigi globális médiafőnökét és alelnökét, Ross Levinsohnt nevezték ki, akinek a vezérigazgatói posztra való esélyéről már korábban is láttak napvilágot híresztelések. Levinsohn korábban a Rupert Murdoch News Corporationjéhez tartozó Fox televízió digitális divízióját vezette. Az igazgatótanács elnöke médiainformációk szerint Fred Amoroso lehet.

A távozni kényszerülő Thompsonról a Yahooban 5,6 százalékos részesedéssel rendelkező Third Point nevű cég derítette ki: a Yahoo! éves jelentésében – amely hivatalos dokumentumnak minősül – közreadott életrajzában azt állította, hogy számvitelből és számítógép-tudományból is megszerezte a baccalaureátusi fokozatot, holott az utóbbi diplomával nem rendelkezik.

A csupán januárban kinevezett Thompson három éven belül a harmadik távozásra kényszerülő vezérigazgató a Yahoonál. A legújabb vezér lemondását és az ügyvezető kinevezését hivatalosan hétfőn fogják bejelenteni. Thompson korábban a PayPal eBay divíziójának vezetője volt. Életrajza ennek a cégnek a honlapján is hibás adatokat tartalmazott, de az éves jelentések nem tartalmaztak tódítást.

A vezér lemondatása újabb csapás a cégre a Google-lal, a Facebookkal és más internetes cégekkel folytatott konkurenciaharcban, nagy győzelem viszont a Yahoo! legnagyobb külső tulajdonosa, a Third Point fedezeti alap igazgatója, Daniel Loeb számára. A kisebbségi részvényes egy héttel ezelőtt robbantotta ki a botrányt.

Februárban a Third Point azt indítványozta, hogy nevezzenek ki négy új embert – köztük Loebet is – a Yahoo! igazgatótanácsába. A hétvégi sajtóinformációk szerint ezzel kapcsolatban a közeli napokban megegyezhetnek, igaz, a kisebbségi tulajdonos csak három helyet kap az igazgatótanácsban.

A botrány miatt bejelentette a távozását Patti Hart is, aki a Yahoo!-ban a vezérigazgató kiválasztásáért felelős igazgató volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X