nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Bing még a fogyókúrában is segít

A Microsoft igyekszik versenyképessé tenni Bing nevű keresőjét: a jövőben a Wolfram Alpha találati eredményeit is integrálja.

nyest.hu | 2009. november 17.
|  

A Wolfram Alpha tudományos kereső, vagy saját meghatározással „tudásmotor”, és eredményei a Bingben csak a tudományos jellegű keresések találatai közt jelennek majd meg. Mint arról már a nyest.hu korábban beszámolt, ez a két kereső lépett fel a közelmúltban a Google kihívójaként, azonban igazi konkurrensként csak a Microsoft jöhet szóba.

Ennek megfelelően, és a Yahoo-val való hosszú huzavonát követő megállapodás után sokakat nem érte váratlanul a Microsoftnak ez a lépése sem. (Mi is felvetettük a lehetőségét annak, hogy a WA-s találati oldalaknak csupán a keresőkifejezésekből relevanciát fog adni egy nagyobb kereső.)

A hírt a Wolfram Alpha hivatalos blogján is közzétették; eszerint a Microsoft az elsők között van, akik felhasználják a tudományos kereső néhány hete piacra dobott programozói felületét (API-ját). A Microsoft egyébként már korábban jelezte érdeklődését az együttműködésben, amiről egy aranyos epizódot is megoszt a bejegyzés: amikor a keresőt a Microsoft felső vezetésének prezentálták, Stephen Wolfram a "2^2^2^2^2" kifejezést ütötte be, majd az eredményt látva Bill Gates megszólalt: "Biztos, hogy jó ez?" Wolfram így felelt: "Matematikusok vagyunk!"

A Microsoftot persze nem csak ez a jelenet győzte meg a közeledés szükségességéről. A Bing a Google és a Yahoo után a harmadik legnagyobb kereső, ám piaci részesedése még mindig nem érte el a 10%-ot. Érthető tehát, ha minden alkalmat megragadnak, hogy magukra irányítsák a figyelmet.

A jövőben tehát a táplálkozástól az egészségen át a matematikai kifejezésekig sok területen meg fognak jelenni a Wolfram Alpha eredményei a Bingben. A Microsoft bejelentése szerint ez rengeteg amerikainak majd a fogyókúrában is segíteni fog, mivel a táplálkozással kapcsolatban pontos adatokat kapnak. Hogy ez a példa mennyire fejezi ki a Wolfram Alpha profilját, döntse el az olvasó...

Információ
X